Nada Koturić
Typography

U obitelji se glumi, pjeva, a i radi namještaj za kućne ljubimce
Nakon dosta vremena oraška teatarska scena ponovno je oživjela. U kinodvorani Centra za kulturu "Ivo Gregurević" u Orašju prikazana je kazališna predstava "Čorba od kanarinca". Oduševljenje i dugotrajan pljesak oraške publike nakon predstave pokazuju koliko je publika nakon koronavremena s nestrpljenjem dočekala umjetnička događanja na daskama koje život znače.

Teatarsko putovanje

Predstava je rađena po tekstu Miloša Radovića, režiju potpisuje Riad Ljutović, a produkciju javne ustanove Centar kulture i mladih općine Centar Sarajevo i Centar za kulturu Orašje.

Glumci Sanela Pepeljak i Sead Pandur poveli su posjetitelje predstave u Orašju na nježno i dinamično teatarsko putovanje komedije, priče o ljubavi koja preispituje emocije, razmišljanja o braku, sadašnjost, prožeto strahom od budućnosti i neizvjesnošću koju ona nosi.

- Nakon više od godinu dana ponovno smo ugostili Centar za kulturu i mlade općine Centar Sarajevo te njihova i našega glumca Armina Omerovića. Posjetitelji su bili vidno zadovoljni pa se radujem novoj suradnji - ističe Sanja Pejić, ravnateljica Centra za kulturu Orašje.

armin sanela

Iskoristili smo prigodu i doznali što sada radi poznati posavski glumac.

- Koronavrijeme i taj psihološki teret na sve su utjecali, pa i na nas u svijetu umjetnosti. Konačno se radujem susretu s publikom i putovanjima. U Hrvatskoj sam radio seriju, a onda se usredotočio na monodrame. Prije mjesec dana izišao je i film "Švedsko srce moje majke" u kojemu glumim i s kojim krećem na turneju. Nadam se da će biti prikazan i na Danima hrvatskog filma u Orašju. Turneja slijedi od BiH preko Rotterdama do Chicaga - kazao nam je Armin.

Najavio je i da početkom lipnja dolazi u Orašje s dječjom predstavom "Lakonoga u čarobnoj šumi".

- Radujem se predstaviti se i u ovakvim ulogama - kazao je Omerović. Arminova supruga, a povremeno i kolegica jer zajedno nastupaju u kolažnom programu tijekom turneja, Alma Subašić Omerović arhitektica je po struci, no poznata je vrhunska interpretatorica sevdalinki, a odnedavno i u svijetu biznisa.

- Umjetnost me najviše određuje, prije svega njegovanje sevdalinke pa s Arminom putujem kroz program "Film i sevdah". Radujemo se ovom ljetu jer ćemo tu emociju konačno dijeliti s publikom. U posljednje vrijeme zaljubljenost u pjesmu kombiniram s poduzetničkim vodama.

Osnovala sam svoj obrt, biznis "Šapa lab". Dizajniram multifunkcionalni namještaj za kućne ljubimce i njihove vlasnike. Prijatelji su me nagovorili na to i nisam se pokajala. Zaklade koje podržavaju žensko poduzetništvo, i mene su podržale, pa sada imam svoju tvrtku, web-shop i zadovoljna sam.

Sebe možemo mijenjati

Pogotovo u koronavremenu shvatila smo koliko u biti toga zapravo ovisi o nama - možemo li naći neki posao, koliko zapravo sebe moramo preispitati, popravljati i mijenjati ako već želimo promjene i u svijetu. Možda ne možemo mijenjati ljude oko sebe, ali možemo sebe nabolje. Uvijek ima prostora za učenje, inspiracije ne nedostaje kada su nam uzori sjajni ljudi - najbolje radimo ono što znamo, a to je umjetnost - kazala nam je Alma.

Za Posavinu.org piše: Nada koturić