Oštra Luka
Typography

matematicariODŽAK - U OŠ „Stjepan Radić“ u Oštroj Luci/Boku održano je županijsko natjecanje učenika osnovnih škola iz matematike. Ponovo su učenici OŠ“Vladimir Nazor“ iz Odžaka osvojili prva mjesta što ih godinama svrstava u najbolje matematičare. Nastavnici matematike u toj školi su: Mirko Živković, Nada Bačić i Miroslav Dujaković.

 

Najbolje rezultate u županijskom natjecanju iz matematike učenika koji nastavu pohađaju devet godina pokazali su učenici iz OŠ“Vladimir Nazor“ iz Odžaka, dok su učenici OŠ „Stjepan Radić“ Oštra Luka/Bok osvojili drugo i treće mjesto.Učenici VI razreda OŠ „Vladimir Nazor“ iz Odžaka koji će osnovnu školu završiti nakon osam godina školovanja osvojili su sva tri prva mjesta na natjecanju iz matematike.

Nensi Martić je osvojila prvo mjesto na natjecanju učenika VI razreda osmogodišnjeg obrazovanja. Stjepan Barukčić je drugi, Marko Šantor je treći, a Sandra Čulap i Ivan Gudelj dijele četvrto mjesto. Pobjednik među učenicima VI razreda devetogodišnjeg obrazovnog ciklusa je Edis Salkanović, drugo je mjesto pripalo Magdaleni Mikić, treće Goranu Dabiću, dok je četvrti Šimo Barišić.


Organizator županijskog natjecanja je Udruga matematičara „Ruđer Bošković“ iz Mostara i Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa Županije Posavske.

Preuzeto sa: Službene stranice VŽP