Simbolična fotografija

Hrvatska
Typography

Naš suradnik Pejo Gašparević dobio je posebnu Zahvalnicu od Ekonomskog fakulteta u Splitu u povodu 45. godišnjice postojanja ove visokoškolske ustanove. Ovo je priznanje Gašpareviću dodijeljeno kao novinaru Hine za dugogodišnju suradnju i medijsko praćenje aktivnosti na splitskom Ekonomskom fakultetu.

Gašparević kaže kako je ugodno iznenađen ovim priznanjem, te da ono za njega ima posebnu važnost jer ga je dobio od visokoškolske ustanove koja je nedavno dobila međunarodnu akreditaciju po kojoj je splitski Ekonomski fakultet svrstan među pet posto najboljih studija poslovne ekonomije u svijetu
"Na splitskom Ekonomskom fakultetu se godinama održavaju međunarodna događanja na kojima gostuju ekonomijski stručnjaci svjetskog kalibra i nobelovci.

Meni, kao radoznalom duhu, to privlači pažnju te sam vrlo angažiran u praćenju događaja takvog renomea. Izvješćujući o takvim događajima i osobno dolazim u dodir s trendovima suvremene ekonomske misli i stječem makar načelno znanja o ekonomskim idejama našeg doba," izjavio je Gašparević. Dodao je kako je kroz povijest Split u različitim oblastima znao komunicirati sa svjetskim gibanjima ili kako bi to Splićani rekli: "Tko turi prst u more, ima veze s cijelim svijetom."


Gašparević ističe kako ovo priznanje za njega ima i dodatnu vrijednost jer dolazi iz splitskog intelektualnog miljea.
"Meni je ova Zahvalnica važna jer ona ilustrira da sam, iako došljak u Split, prepoznat po svojem angažmanu, intelektualnom profilu, držanju i stajalištima, a pretpostavljam i po novinarskom iskustvu. To govori kako Split nije skučeni grad nego je otvoren i spreman prigrliti osobe koje nisu rođene u njemu i za koje se procijeni da posjeduju prepoznatljive vrijednosti. Takav osjećaj me prožima i godi mi," rekao je Gašparević.

Redakcijsko izvješće
27. studenog 2019.

pejo gasparevic split

Slučajna fotografija