Naš suradnik Pejo Gašparević  u vrlo gledanoj emisiji "Global" Televizije BiH dao je u ponedjeljak na večer (17. listopada 2016.) intervju u kojem je analizirao proces uspostave nove Hrvatske vlade na čelu s Andreom Plenkovićem. Također je komentirao i  pojačane diplomatsko-političke ambicije državnog vodstva Republike Hrvatske prema BiH i potrebu uspostave institucionalne ravnopravnosti Hrvata u BiH,  a osvrnuo se i na aktualna geopolitička gibanja koja zadiru i u BiH.  Našim čitateljima prenosimo cjelovit intervju.

Referendum u Republici Srpskoj (RS), na kojem su  građani odlučili da se 9. siječnja obilježava i slavi kao  Dan RS-a, geopolitički je izazov Rusije odaslan Europskoj uniji i Sjedinjenim Američkim Državama koji su  se protivili tom referendumu za razliku od Moskve koja ga je podržavala.

Hoće li se manji bosanskohercegovački entitet Republika Srpska (RS) pretvoriti u "Balkanski Krim?" Ozračjem  koje se stvara najavama vlasti Republike Srpske da će se 25. rujna ove godine održati referendum na kojem će se građani izjašnjavati o tomu podržavaju li da se 9. siječnja obilježava i slavi kao Dan RS-a,  producira se upravo takvo pitanje.

More Articles ...